Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΟΙ «ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ για την πλουτοκρατία

Την ίδια στιγμή, τα λαϊκά στρώματα καταχρεώνονται στις τράπεζες, αφού δεν επιτρέπουν βελτίωση των αποδοχών τους οι «αντοχές της οικονομίας»...

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε και το 2004 η αύξηση των επιχειρηματικών κερδών. Οπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των ισολογισμών που δημοσιοποιούνται αυτή την περίοδο, η οικονομική πολιτική των κρατούντων ευνοεί και ενισχύει τη μεγέθυνση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, ανεξάρτητα από ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, πως ορισμένοι επιχειρηματικοί όμιλοι μιλούν από τώρα, για τα εξίσου μεγάλα κέρδη της τρέχουσας χρονιάς.

Τα συνεχώς αυξανόμενα υπερκέρδη, ο όγκος των οποίων κάθε χρόνο «σπάει» νέα ρεκόρ, είναι η πιο τρανταχτή απάντηση, χαστούκι στους γαλαζοπράσινους απολογητές των κεφαλαιοκρατών, που πάντα προτάσσουν τις...«αντοχές της οικονομίας», όταν πρόκειται για αιτήματα που αφορούν τη βελτίωση των αποδοχών των εργαζομένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο οι τρεις ιδιωτικοποιημένες - από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ και ΟΤΕ απέσπασαν πέρσι κέρδη υπερδιπλάσια από τις αυξήσεις που θα πάρουν ολόκληρο το 2005 εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι! Την ίδια στιγμή, τα διάφορα δάνεια που αναγκάστηκαν να πάρουν πέρσι τα νοικοκυριά από τις τράπεζες για να τα βγάλουν πέρα, αυξήθηκαν κατά 28,5%!!!


ΣΕΛ.  14   -   15

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ