Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Διαχείριση εντυπώσεων» για το γκάλοπ

Θορυβημένη από τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης εμφανίζεται η κυβέρνηση, επιχειρώντας μια «διαχείριση εντυπώσεων» με στόχο να υποβαθμίσει το γεγονός ότι η πολιτική της έχει αρχίσει να αποδοκιμάζεται από τους περσινούς ψηφοφόρους της.

Η κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από το επιχείρημα ότι παραμένει πρώτη και κυρίαρχη πολιτική δύναμη και ότι δεν έχει διαρροές είτε προς το ΠΑΣΟΚ είτε προς το ΛΑΟΣ.

Ενδεικτική της «πίεσης» που αισθάνθηκε η κυβέρνηση είναι ότι ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκατέλειψε άρον άρον την αγέρωχη στάση του μη σχολιασμού των δημοσκοπήσεων και έσπευσε να τοποθετηθεί. Στην ερώτηση αν προβληματίζει την κυβέρνηση η «φθορά» που καταγράφεται στο γκάλοπ της «Μέτρον Ανάλυσις», ο Ευ. Αντώναρος ξέσπασε: «Τι να μας προβληματίζει; Το γεγονός ότι εάν γίνονταν εκλογές σήμερα θα τις κερδίζαμε με την ίδια διαφορά που είχαμε πριν από ένα χρόνο;», δήλωσε εμφανώς ταραγμένος. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο Ευ. Αντώναρος απάντησε: «Μη βιάζεστε να στείλετε ανθρώπους στα σπίτια τους».

«Η ΝΔ ύστερα από ένα χρόνο παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη. Η διαφορά είναι μεγάλη», διαπίστωσε ο Μιχ. Λιάπης, εκτιμώντας ότι «σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού μας εμπιστεύεται».

«Η πρόσφατη δημοσκόπηση της "Μέτρον Ανάλυσις" επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ», εκτιμά η Ρηγίλλης, κρίνοντας ως σημαντικό ότι «η ΝΔ δεν εμφανίζει σημαντικές απώλειες ούτε προς τα αριστερά ούτε προς τα δεξιά της». Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, «οι μετακινήσεις από τη ΝΔ προς το ΛΑΟΣ κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα (από 1,6% τον Οκτώβριο του 2004 σε 2% τώρα)». Πιάνεται ακόμα από ορισμένα άλλα ευρήματα όπως η καταλληλότητα και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, η παράσταση νίκης και η εμπιστοσύνη για τη διακυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει την εκτίμηση ότι υπάρχει «σαφής υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ». Επίσης διαπιστώνει ότι ο Γ. Παπανδρέου «χάνει έδαφος παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις 10 μέρες πριν το συνέδριο του κόμματός του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ