Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον εισαγγελέα η δικογραφία Βαβύλη

Στον εισαγγελέα αναμένεται να σταλεί η δικογραφία για τον Απόστολο Βαβύλη. Στην κατάθεσή της, η μητέρα του Αλεξάνδρα αναφέρει ότι επισκεπτόταν το γιο της στο σπίτι του στο Χολαργό και πλήρωνε τα κοινόχρηστα. Δήλωσε άγνοια για τις δραστηριότητές του. Η δικογραφία για τον Απόστολο Βαβύλη αφορά τη δράση του, καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαφεύγει τη σύλληψη και την απόδοση ευθυνών σε τρίτους για υπόθαλψη εγκληματία.

Σε δηλώσεις του από την Πάτρα, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, ανέφερε πως δε νομίζει ότι ο καταζητούμενος Απ. Βαβύλης είχε απευθείας σχέση με τον αρχιεπίσκοπο, αλλά με άτομα του περιβάλλοντός του. Εξέφρασε δε την απορία του που δεν έχει εντοπιστεί ακόμα από τις αρχές και διατύπωσε φόβους μήπως παρουσιαστεί ότι αυτοκτόνησε, για να μη μιλήσει.

Η «Απογευματινή» υποστηρίζει ότι ο Απόστολος Βαβύλης εμφανιζόταν ως δικηγόρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, χρησιμοποιώντας το όνομα του δικηγόρου Χαράλαμπου Φιλιππούση. Με αυτήν την ιδιότητα είχε εμφανιστεί σε ιδιωτικό μεταφραστικό γραφείο στην πλατεία Συντάγματος και ζήτησε να του μεταφράσουν από τα ελληνικά στα αγγλικά τη δικογραφία υπόθεσης με ναρκωτικά, όπως και τα κείμενα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Η τελευταία μετάφραση έγινε και στα αραβικά.

Δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρεται σε εκτιμήσεις αξιωματικών της Ασφάλειας, οι οποίοι θεωρούν ότι η τελευταία επιστολή του Απ. Βαβύλη πρέπει να έχει συνταχθεί στο εξωτερικό. Οπως επισημαίνεται, απουσιάζουν ουσιαστικές λεπτομέρειες από τις μέχρι και τότε ραγδαίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, τις οποίες θα μπορούσε να γνωρίζει ακόμη και ο οποιοσδήποτε στην Ελλάδα είχε ασχοληθεί, όχι και πολύ εντατικά, με τις πτυχές του θέματος.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Σκάι», ο καθηγητής Β. Φίλιας ανέφερε ότι είχε μακρότατες συζητήσεις με τον Ι. Τριανταφυλλάκη, τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο και τον ...πατέρα Ραφαήλ. Κινούνταν με απόλυτη αυτασφάλεια και ήταν φανατικός αντι-Παλαιστίνιος. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, σχολίασε ότι οι πράκτορες ετοιμάζονται συστηματικά.

Πάνω από δέκα μεταθέσεις στον Πειραιά

Πάνω από δέκα δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται σύντομα να μετατεθούν από τα δικαστήρια του Πειραιά σε άλλα δικαστήρια της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ. Κάπος στην προσεχή συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου θα προτείνει να γίνουν πάνω από δέκα μεταθέσεις δικαστών στον Πειραιά, καθώς υπάρχουν πολλοί δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι για πάρα πολλά χρόνια βρίσκονται στην ίδια πόλη.

Αν και για τις μεταθέσεις αυτές από τις αρμόδιες αρχές σημειώνεται ότι γίνονται λόγω πολύ μεγάλης παραμονής των εν λόγω δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στα ίδια δικαστήρια, ωστόσο εκτιμάται ότι εμμέσως έχουν σχέση με τα δικαστικά παρακυκλώματα, καθώς είναι γνωστό ότι στα δικαστήρια Πειραιά «αλώνιζε» ο αρχιμανδρίτης και πλέον έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού Ι. Γιοσάκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αφαίρεση ιορδανικού διαβατηρίου του Ειρηναίου(2005-06-07 00:00:00.0)
Εκτακτη Σύνοδος στο Φανάρι(2005-05-18 00:00:00.0)
Παραίτηση Ειρηναίου ζητά ο Βαρθολομαίος(2005-05-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΥΛΗ(2005-02-25 00:00:00.0)
«Αδειασμα» Χριστόδουλου από Ειρηναίο(2005-02-24 00:00:00.0)
Βίος και πολιτεία του Βαβύλη(2005-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ