Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «εγχείρημα» των ράντζων

«Η εγχείρηση πέτυχε. Ο ασθενής απεβίωσε». Το γνωστό πικρό ανέκδοτο θυμίζει η στάση του υπουργού Υγείας Νικ. Κακλαμάνη σχετικά με το πιλοτικό σύστημα εφημερίας του λεκανοπεδίου Αττικής. Βέβαια, ο υπουργός επιμένει ότι στο τέλος του πιλοτικού συστήματος εφημερίας θα έχει αντιμετωπιστεί κατά 80% το πρόβλημα των ράντζων.

Στο μεταξύ, όμως, η ζωή άλλα δείχνει. Χτες, για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, στην Α΄ Παθολογική Κλινική του «Αγία Ολγα» ο διάδρομος ήταν γεμάτος από ράντζα, αφού δέκα ασθενείς νοσηλεύονταν στους διαδρόμους. Και, φυσικά, τα ράντζα ζουν και βασιλεύουν και στα άλλα νοσοκομεία. Την περασμένη Τρίτη ήταν ο «Ευαγγελισμός» που είχε 30 ράντζα, δέκα απ' τα οποία ήταν στην Καρδιολογική Κλινική.

Ετσι αναδεικνύεται ανάγλυφα ότι η ραντζομαχία που έχει βάλει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει τα λαμπρά αποτελέσματα που διακηρύσσει ο υπουργός, αλλά αποτελεί και εργαλείο αποπροσανατολισμού από το ουσιώδες: Την αντιλαϊκή μηχανή παραπέρα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας που έχει βάλει μπροστά η κυβέρνηση, πλήττοντας καίρια το δικαίωμα των κατοίκων της χώρας για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, υψηλού επιπέδου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ