Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ

Για προσπάθεια ενοχοποίησης του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Εκκλησία έκανε λόγο χτες ο Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι δε θα περάσει ο αντιπερισπασμός, η παραπλάνηση και η εξαπάτηση και κάλεσε τους σημερινούς υπουργούς να μιλήσουν τώρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή το εκκλησιαστικό. Η ΝΔ «επιδίωξε να προσεταιριστεί και να χρησιμοποιήσει την εκκλησία για μικροκομματικά οφέλη, είπε ο Γ. Παπανδρέου, για να συμπληρώσει ότι «ο Κ. Καραμανλής μπήκε στην ουρά για να υπογράψει για το θέμα των ταυτοτήτων μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, εξαπατώντας τους πιστούς».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε και στην ιεραρχία και προσωπικά στον αρχιεπίσκοπο, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει, αναφέροντας «ποιος μίλησε για τη Δεξιά του Κυρίου, ποιος έλεγε, ευτυχώς οι καιροί αλλάζουν».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει «μια νέα σχέση πολιτείας και εκκλησίας βασισμένη στη διαφάνεια και στην κοινωνική λογοδοσία», αλλά συμπλήρωσε ότι «ο χωρισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο που εξυπηρετεί αυτή τη στρατηγική».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ