Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Βραβεύονται οι... καταδότες

Στη δημιουργία εφτά Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας, ένα για κάθε δημοτικό διαμέρισμα, προτίθεται να προχωρήσει η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, που θα μετατρέψουν την πρωτεύουσα σε μια «πόλη - γκέτο».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο εισηγητικό έγγραφο της διοίκησης προς το Δημοτικό Συμβούλιο - το θέμα θα συζητηθεί στην επερχόμενη συνεδρίασή του - τα εν λόγω συμβούλια «είναι αποκεντρωμένες δομές αντεγκληματικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο». Στην ουσία, δηλαδή, ανάγεται ο χαφιεδισμός σε... «πρόληψη».

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στο άρθρο 3 του νόμου 2713/99 που προβλέπει τη σύσταση «Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας (ΣΠΕ)» για κάθε δήμο άνω των 3.000 κατοίκων, «τα ΣΠΕ, στα πλαίσια της συνεργασίας τους με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, υποχρεούνται να γνωστοποιούν σε αυτές πληροφορίες και στοιχεία που περιέρχονται σε αυτά και σχετίζονται με την εγκληματικότητα». Η «δράση», δηλαδή, των ΣΠΕ, θα γίνεται άμεσα γνωστή στην ΕΛΑΣ!

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με το εισηγητικό έγγραφο, τα συμβούλια θα πρέπει να «αναλαμβάνουν το συντονισμό και την πλαισίωση πρωτοβουλιών άλλων κοινωνικών φορέων, όπως συλλόγων γονέων, εθελοντών, θεραπευτικών κοινοτήτων, που στοχεύουν στην πρόληψη της παραβατικότητας»! Το ερώτημα όμως, είναι, τι είναι παραβατικότητα; Και σε τελική ανάλυση, ποιος ορίζει τι είναι η παραβατικότητα;

Σε άλλο σημείο, αναφέρεται ότι τα Τοπικά Συμβούλια μεριμνούν για την εκπαίδευση εθελοντών πάνω σε μια σειρά από θέματα και ανάμεσα σε αυτά, σημειώνεται η «αντικοινωνική συμπεριφορά»!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι τα Συμβούλια αυτά «μεριμνούν για τη βράβευση αστυνομικών, άλλων δημόσιων λειτουργών και ιδιωτών που εκδηλώνουν ιδιαίτερο ζήλο και καταβάλλουν ιδιαίτερες προσπάθειες στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στο συγκεκριμένο Δημοτικό Διαμέρισμα».

Επιπλέον, όμως, ανάμεσα στις υποχρεώσεις των συμβουλίων είναι να «συντάσσουν ετήσια έκθεση (!) για την κατάσταση της εγκληματικότητας στο χώρο δράσης τους και αξιολογούν την αποτελεσματικότητα (!) των ληφθέντων μέτρων πρόληψης». Επίσης, «προτείνουν αρμοδίως μέτρα αντεγκληματικής πολιτικής»!

Το βέβαιο είναι ότι με αυτή την εξέλιξη θα ενταθεί η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, καθώς η κυρίαρχη αντίληψη θέλει τους μετανάστες εγκληματίες. Θα αναπτυχθεί ο χαφιεδισμός στις γειτονιές, καθώς θα βραβεύονται οι καταδότες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο συντονισμός μάς έλειπε...(2008-05-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-07-06 00:00:00.0)
Θεσμοθέτηση του χαφιεδισμού(2005-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ