Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν έχουν ίχνος τσίπας

Το υπουργείο Απασχόλησης και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ διεκδικούν ο καθένας για τον εαυτό ότι εξασφάλισαν σπίτι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, την εργάτρια, συνδικαλίστρια που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση τα περασμένα Χριστούγεννα. Το υπουργείο Απασχόλησης ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από τον ΟΕΚ η χορήγηση κατοικίας για τις ανάγκες της οικογένειας, ύστερα από «απαραίτητες ενέργειες» του υπουργείου. Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με τη δική της ανακοίνωση, ισχυρίζεται ότι η κατ' εξαίρεση έγκριση του Οργανισμού για τη χορήγηση κατοικίας δεν οφείλεται στις ενέργειες του υπουργείου αλλά στο δικό της «αίτημα και απαίτηση».

Αποτελεί τουλάχιστον χυδαιότητα το να προσπαθούν αμφότεροι να επιδείξουν «κοινωνική ευαισθησία» και να αυτοδιαφημίζονται τάχα ως φιλεργατικοί, εκμεταλλευόμενοι το όνομα μιας εργάτριας που έχει βιώσει μια από τις πιο ακραίες μορφές της εργοδοτικής ασυδοσίας. Και αυτό ακριβώς κάνουν τόσο η κυβέρνηση όσο και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Δε ντρέπονται να λένε ότι «μεσολάβησαν» στον ΟΕΚ για να βρει σπίτι ένας εργαζόμενος, τη στιγμή που όλοι οι εργάτες θα έπρεπε να μπορούν να είχαν κατοικία με ευθύνη του κράτους. Αλλά ο ΟΕΚ - που χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους εργάτες - αντί να εξασφαλίσει στέγη στους εργάτες, εξασφαλίζει πελάτες στις τράπεζες.

Δε ντρέπονται να λένε ότι νοιάζονται για τους εργαζόμενους τη στιγμή που στηρίζουν κάθε αντεργατικό σχεδιασμό των «κοινωνικών εταίρων», όπως η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που τόσα χρόνια στην πράξη στήριξε τις πολιτικές για το δουλεμπόριο εργαζομένων από εταιρείες «ενοικίασης», που δίνει κάλυψη στον αποκλεισμό των συμβασιούχων από την εγγραφή τους στα σωματεία, που συναινεί στις ευέλικτες μορφές εργασίας. «Ψιλά γράμματα» θα σκεφτεί κανείς για την κυβέρνηση και τη συνδικαλιστική πλειοψηφία, που δε διστάζουν να εκμεταλλευτούν την Κωνσταντίνα Κούνεβα πολιτικά, όπως άλλωστε προσπάθησαν να κάνουν πρόσφατα και άλλα κόμματα, διαρρέοντας την πρόθεσή τους να ψηφοθηρίσουν εντάσσοντας τη χτυπημένη εργάτρια στα ευρωψηφοδέλτιά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ