Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καταγγέλλει την απόφαση ΝΑΤΟικής συνδιαχείρισης του Αιγαίου

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη ΝΑΤΟική συνδιαχείριση Ελλάδας - Τουρκίας του εναέριου χώρου στο Αιγαίο, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σημειώνει τα παρακάτω:

«Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, μέσω των αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, να συμφωνήσει να εφαρμοστεί στην περιοχή του Αιγαίου η νέα δομή του ΝΑΤΟ, που προβλέπει εκτός των άλλων την κατάργηση του τουρκικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Εσκί Σεχίρ και τη μεταφορά του τομέα ευθύνης του στο αντίστοιχο ΝΑΤΟικό κέντρο στη Λάρισα, που σημαίνει αποδοχή της αυτοδιαχείρισης του Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις, η διοίκηση θα ασκείται εκ περιτροπής και σε τακτά χρονικά διαστήματα από Ελληνα και Τούρκο ανώτατο αξιωματικό. Η οριστικοποίηση της παραπάνω απόφασης είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή της απόφασης των υπουργών Αμυνας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πράγα το 2003, στο πλαίσιο της νέας δομής του ΝΑΤΟ που αποφασίστηκε σε εκείνη τη Σύνοδο. Η παρουσία Τούρκου διοικητή στη "ΝΑΤΟική" Λάρισα, "ΝΑΤΟποιεί" την περιοχή του Αιγαίου, με αποτέλεσμα τη συνδιαχείρισή της από Ελλάδα - Τουρκία. Ταυτόχρονα αυξάνονται οι κίνδυνοι να έρθουν στο προσκήνιο και να νομιμοποιηθούν όλες οι τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Επιβεβαιώνεται ότι το ΝΑΤΟ, αυτός ο εγκληματικός ιμπεριαλιστικός οργανισμός, ο πραγματικός εχθρός των λαών και της ειρήνης, αποτελεί πηγή κινδύνων για τη χώρα, αφού δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα κυριαρχίας της Ελλάδας στο Αιγαίο, το οποίο θεωρεί ΝΑΤΟικό χώρο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού για τη βίαιη επιβολή σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.

Η συμφωνία της τότε κυβέρνησης βρήκε το συνεχιστή της στη συμφωνία από την τωρινή κυβέρνηση, γεγονός που αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις ακολουθούν πιστά και πειθαρχημένα όλες τις ΝΑΤΟικές πολιτικές ακόμα και αν υπονομεύουν τα συμφέροντα της χώρας και δημιουργούν νέους κινδύνους για το λαό».

Η φραστική καταδίκη τέτοιων αποφάσεων δε φτάνει. Απαιτείται ένα πλατύ αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης που, μαζί με την ΕΕΔΥΕ, θα απαιτεί μέσα από ένα διαρκή, με υπομονή και επιμονή αγώνα: την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, την απομάκρυνση όλων των ξένων βάσεων από τη χώρα, την επιστροφή όλων των τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων και άλλων αποστολών που βρίσκονται εκτός της Ελλάδας για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βαθύτερος εγκλωβισμός στα ιμπεριαλιστκά γρανάζια(2010-06-20 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό(2010-05-27 00:00:00.0)
Δρομολογημένη η διχοτόμηση με Νατοϊκή βούλα(2010-03-14 00:00:00.0)
Να ανατρέψουμε τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους(2000-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ