Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Και ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιΚΚΕ επίθεση

ΚΚΕ: Φαίνεται ότι ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να συμπαραταχθεί ανοιχτά με τους λασπολόγους κατά του ΚΚΕ

Δεν άργησε να εκδηλωθεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και να πάρει θέση για την ανέντιμη συκοφαντική επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. Εγκαταλείποντας τη στάση σιωπής που τηρούσε το τελευταίο διάστημα, χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ συμπαρατάχτηκε με τους λασπολόγους. Κατά την περιοδεία του στη ΒΙΑΝΕΞ, μιλώντας σε εργαζόμενους, δήλωσε: «Προσπαθούν να μας πείσουν το τελευταίο διάστημα ότι όλοι είναι το ίδιο (...). Εμείς δεν διαχειριστήκαμε αυτό το κράτος (...). Και δεν βάλαμε και μίζες στα κομματικά μας ταμεία (...). Και δεν είμαστε εμείς αυτοί που έχουμε κομματικές επιχειρήσεις. 'Η δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι δεν λέμε την αλήθεια στους πολίτες».

Με τα λόγια αυτά επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ότι η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια κι απαράλλαχτη με εκείνους που προσπαθούν να πλήξουν το ΚΚΕ χρησιμοποιώντας τη συκοφαντία και τη λάσπη. Και βεβαίως ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν είπε την αλήθεια στους εργαζόμενους στους οποίους απευθύνθηκε. Την αλήθεια της υπερψήφισης από το κόμμα του της συνθήκης του Μάαστριχτ, συνέπεια της οποίας είναι τα όσα καταγγέλλει σήμερα και αφορούν εργασιακά και άλλα δικαιώματα, την αλήθεια της φανατικής υποστήριξης της ΕΕ, γνωρίζοντας ότι αυτή μόνο χειρότερη και αντιδραστικότερη για τον λαό μπορεί να γίνει. Και πολλές ακόμα αλήθειες που επειδή δεν βολεύουν τις εκλογικές του σκοπιμότητες ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να «ξεχνάει».

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα στη ΒΙΑΝΕΞ:

«Φαίνεται ότι ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να συμπαραταχθεί ανοιχτά με τους λασπολόγους κατά του ΚΚΕ. Αυτό δείχνει η αναφορά του ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κομματικές επιχειρήσεις, τις οποίες έβαλε στο ίδιο τσουβάλι με τις μίζες, τα ρουσφέτια και άλλα, προκειμένου να αποδείξει το "δεν είμαστε όλοι ίδιοι"! Επιβεβαιώνεται και πάλι, ότι δεν φτάνει να λες "δεν είμαστε όλοι ίδιοι". Πρέπει και να το αποδείχνεις με τη συμφωνία λόγων και έργων σου».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε χτες να διαψεύσει το σχόλιο του ΚΚΕ, γράφοντας ότι οι συντάκτες του σχολίου δεν διάβασαν καλά την ομιλία του Αλ. Τσίπρα για τις κομματικές επιχειρήσεις.

Επειδή οι συντάκτες του σχολίου διάβασαν καλά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ, παραθέτουμε πάλι τα σχετικά που είπε:

«...Εμείς δεν διαχειριστήκαμε αυτό το κράτος [...] Και δεν βάλαμε μίζες στα κομματικά μας ταμεία [...] Και δεν είμαστε εμείς αυτοί που έχουμε κομματικές επιχειρήσεις».

Κι αυτά, ως συνέχεια στο εξής: «Προσπαθούν να μας πείσουν το τελευταίο διάστημα ότι όλοι είναι το ίδιο [...] Το αν είμαστε διαφορετικοί, μπορείτε να το κρίνετε εσείς».

Μάλλον οι του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μη διαψεύδουν από υπερβάλλοντα ζήλο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ