Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο ανάχωμα στην αντιλαϊκή πολιτική

Σε σχολές του ΑΠΘ περιόδευσε χτες ο Γ. Μαργαρίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Συζήτηση για την ταξική πολιτική της ΕΕ σε βάρος των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού και τη σημασία ενίσχυσης του ΚΚΕ έκανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γ. Μαργαρίτης, καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του ΑΠΘ, με φοιτητές, διδάσκοντες, διοικητικούς υπαλλήλους και καθαρίστριες των Τμημάτων Γεωπονίας, Κτηνιατρικής, Δασολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά τη χτεσινή περιοδεία.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, συζητώντας με τους φοιτητές της Γεωπονίας ανέλυσε τις σημαντικές αιτίες, για να ψηφίσουν ΚΚΕ. «Εάν θεωρείτε ότι η εποχή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο έχει τελειώσει και πως είναι καιρός να δοκιμάσουμε άλλα συστήματα, ψηφίστε και ελάτε να παλέψουμε μαζί και για τη συνέχεια», σημείωσε προσθέτοντας άλλες δύο σημαντικές αιτίες για ψήφο στο ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ είναι το πιο ειλικρινές από τα κόμματα που κυκλοφορούν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Είχε το θάρρος, όταν οι άλλοι υπογράφανε όλοι μαζί το Μάαστριχτ, υποσχόμενοι τον επίγειο παράδεισο και τη "σύγκλιση", που θα μάς έκανε δήθεν πάμπλουτους, να λέει ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορεί παρά να είναι ταξικά. Οτι οι φτωχοί θα γίνουνε φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι μέσα στον κόσμο που χτίζεται στο Μάαστριχτ, και ψήφισε κατά. Να σκεφτείτε τα συμφέροντά σας, των γονιών σας, τα δικά σας ως μελλοντικών εργαζομένων στην κοινωνία που θα βγείτε». «Κι ένας τρίτος λόγος: Σκεφτείτε ότι με πρόσχημα την κρίση που προκάλεσαν, αυτός ο καπιταλισμός που μας κυβερνά, αυτά τα μονοπώλια, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο μόχθος των ανθρώπων συρρικνώνεται, δεν αμείβεται, ταπεινώνεται. Ποιο είναι το μόνο ανάχωμα σε αυτήν την κυρίαρχη πολιτική; Το ΚΚΕ. Και γι' αυτό δέχεται όλη αυτήν την αντικομμουνιστική επίθεση. Γι' αυτό ψηφίστε ΚΚΕ. Γιατί μπορούμε να τους βάλουμε φρένο και να τους ανατρέψουμε αργότερα».

Ανάλογες συζητήσεις έγιναν και με καθηγητές του πανεπιστημίου, όπου τόνισε: «Το πανεπιστήμιο όπως το ξέραμε έχει τελειώσει. Μετατρέπεται πλέον σε ένα σούπερ μάρκετ που οι σχέσεις του με την κοινωνία καθορίζονται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των εταιρειών, ένας επαρκέστατος λόγος για να υποστηρίξετε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές για να φρενάρουμε αυτόν τον κατήφορο». Επίσης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής μιλώντας στους διοικητικούς υπαλλήλους και στις καθαρίστριες του ΑΠΘ που βιώνουν τη σκληρή εκμετάλλευση των εργολάβων υπογράμμισε: «Η εργασία δεν αμείβεται, δεν έχει σιγουριά, πάει από το κακό στο χειρότερο. Η κατάσταση αυτή συνδέεται με την ΕΕ. Παλέψτε κι ενισχύστε το ΚΚΕ που σε όλη την πορεία του στέκεται με συνέπεια στο πλευρό σας για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ