Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήφος για αποτέλεσμα που θα τρομάξει την ολιγαρχία και την ΕΕ

Στη Καισαριανή μίλησε χτες ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής

«Η αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η ενίσχυση του ΚΚΕ και η ήττα του οπορτουνισμού είναι το μόνο αποτέλεσμα που συμφέρει το λαό. Αυτό το αποτέλεσμα θα τρομάξει την ολιγαρχία και την ΕΕ. Θα δημιουργήσει άλλο κλίμα. Θα οδηγήσει σε ανάταση το εργατικό κίνημα. Είναι η απάντηση για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση». Αυτό επεσήμανε, μιλώντας χτες στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καισαριανή το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Μπάμπης Αγγουράκης, καλώντας, μάλιστα, τον κόσμο να απευθυνθεί στο λαό πόρτα - πόρτα, προκειμένου «στις μέρες που απομένουν ως την κάλπη, να φτάσει το μήνυμά μας παντού. Αντίσταση, ανυπακοή, απειθαρχία».

Παράλληλα, υπενθύμισε πως «σκόπιμα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτουν ότι είναι στη φύση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η αναρχία στην παραγωγή. Οτι η καπιταλιστική κερδοσκοπία οδηγεί στα λεγόμενα «τοξικά προϊόντα», στον τζόγο με τα αποθεματικά των Ταμείων, ότι η καπιταλιστική εκμετάλλευση υπέσκαψε την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων». Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στο ΛΑ.Ο.Σ., όσο και στους Οικολόγους Πράσινους, τονίζοντας για τον πρώτο πως δημαγωγεί για να συγκαλύψει τη στήριξή του στο μεγάλο κεφάλαιο και στην ΕΕ, ενώ συμμαχεί με το ΠΑΣΟΚ στον αντικομμουνισμό. Για τους «Οικολόγους Πράσινους» υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, πως ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Κόμμα, το οποίο «είναι το κόμμα των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και των ανθρωπιστικών πολέμων».

Τέλος, επεσήμανε πως «ο λαός μπορεί να βρει το δρόμο του μέσα από την πάλη που ξεκινάει από την ανυπακοή και την απειθαρχία και φτάνει έως τη ρήξη με την ΕΕ και την αποδέσμευση. ΚΚΕ ψηφίζουμε, ψήφο δεν χαρίζουμε».



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ