Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΑΣΟΚ
Υπόσχεται ... καλύτερη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής!

Το σαθρό επιχείρημα της «καλύτερης διαπραγμάτευσης» στους κόλπους της ΕΕ, επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ με στόχο να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα για μια δήθεν ...«φιλολαϊκή στροφή» του ευρω-οικοδομήματος των μονοπωλίων.

Αυτή την αποπροσανατολιστική επιχείρηση ήρθε να στηρίξει χτες ο Γ. Παπανδρέου τόσο με την ομιλία του στην Ξάνθη όσο και με την κεντρική του εισήγηση στη συνεδρίαση της γραμματείας της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, επαναφέροντας το ψευτοδίλημμα των συσχετισμών μέσα στην ΕΕ σε μια προσπάθεια να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό υποστηρίζοντας ότι η επικράτηση των «Ευρωπαίων σοσιαλιστών» έναντι των «νεοφιλελεύθερων» θα ...«αλλάξει» την πορεία της ΕΕ!!

«Δεν είμαστε ούτε αρνητές, ούτε θιασώτες της σημερινής Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είμαστε με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, για να αλλάξει η σημερινή συντηρητική Ευρώπη», ισχυρίστηκε χτες ο Γ. Παπανδρέου στην Αθήνα, ενώ αργότερα από την Ξάνθη υποστήριξε ότι σ' αυτές τις ευρωεκλογές ο λαός αποφασίζει: «Συντηρητικοί και ΝΔ ή σοσιαλιστές και ΠΑΣΟΚ; Σοσιαλισμός και δημοκρατία ή βαρβαρότητα;». Πίσω από τις υποκριτικές του αναφορές ο Γ. Παπανδρέου επιδίωξε να κρύψει την στρατηγική σύμπλευση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στον πυρήνα της πολιτικής τους που αμέσως μετά τις ευρωκελογές θα εκφραστεί (όπως ήδη έχει αποτυπωθεί στις κοινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο «μανιφέστο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών» και στη διακήρυξη των νεοφιλεύθερων για τις ευρωεκλογές) με την προώθηση: Νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, καινούριων φορολογικών επιδρομών, παραπέρα ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση.

Συνεχίζοντας τον εμπαιγμό του ελληνικού λαού, ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να αθωώσει την Αντιαγροτική Κοινή Πολιτική (ΚΑΠ), υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας της ...«απουσίας» της κυβέρνησης από τις Βρυξέλλες «σήμερα υποφέρει ο αγρότης και δεν απολαμβάνει τα δικαιώματά του από την ενιαία Ευρωπαϊκή πολιτική»!! Σε μια προσπάθεια να αποδώσει το ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών στην «διαχειριστική ανικανότητα» της κυβέρνησης, ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να σβήσει από τη μνήμη χιλιάδων αγροτών ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει την υπογραφή κάτω από κάθε αντιαγροτική συμφωνία στην ΕΕ. Μάλιστα ο ίδιος κάλεσε τους αγρότες να υποταχθούν στις απαιτήσεις της ΚΑΠ και «να ψηφίσουν για ένα κρίσιμο ρόλο της ΚΑΠ στην ανάπτυξη και στη νέα εποχή», μοιράζοντας την ανέξοδη υπόσχεση ότι αυτή θα συνδεθεί με την «πράσινη ανάπτυξη».

Με στόχο ακριβώς να συγκαλύψει τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι μια «πλειοψηφία των σοσιαλιστών στην Ευρώπη θα διεκδικήσει ένα συμπληρωματικό Σύμφωνο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, παράλληλο με το Σύμφωνο του Μάαστριχτ»... Αφού πρώτα ψήφισαν όλες τις συνθήκες που τσάκισαν τα λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα, τώρα έρχονται να υποστηρίξουν ότι μπορούν να αλλάξουν τις δομές του ευρωοικοδομήματος, χωρίς όμως να θιγεί η συνθήκη του Μάαστριχτ που προασπίζει τα συμφέροντα και την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Ο Γ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν ...εγγυητή της «κάθαρσης» ισχυριζόμενος ότι «θα ανοίξουμε μέτωπο με τη διαφθορά», ενώ σε μια προσπάθεια να πολώσει το κλίμα, ενόψει των ευρωεκλογών, ανέφερε ότι το «ΠΑΣΟΚ συνδέει τις ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές».

Την ίδια στιγμή στο ΠΑΣΟΚ και μετά την αντικομμουνιστική εκστρατεία που εξαπέλυσαν όλο το προηγούμενο διάστημα με τον πρωταγωνιστικό ρόλο να έχει αναλάβει ο Θ. Πάγκαλος, χτες ο Γ. Παπακωνσταντίνου κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, η οποία χτες μίλησε για «ενορχηστρωμένες προσπάθειες» και οργανωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ κατά του ΚΚΕ, δήλωσε: «Δεν απαντάμε στην κυρία Παπαρήγα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Αλφα» υποστήριξε: «Αυτό το θέμα έχει εξαντληθεί. Δεν θέλω να λέω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, ας πούμε κάτι πρωτότυπο. Εχω πει στην κα Παπαρήγα αν επιθυμεί μια διαμάχη μαζί μου, θα την έχει σε όλα τα επίπεδα που αυτή η ίδια θα επιλέξει». Μάλιστα ο ίδιος και μετά τον αντικομμουνιστικό του οχετό, του προηγούμενου διαστήματος, ισχυρίστηκε: «Εγώ δεν επιθυμώ διαμάχη μαζί της, ούτε ήθελα να ασχοληθώ μαζί τους, αυτοί μου επιτέθηκαν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ