Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Να πει ο λαός με την ψήφο του το «φτάνει πια»

Σε μεγάλη συγκέντρωση στην Καλλιθέα μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ

Δυνατό μήνυμα υποστήριξης του ΚΚΕ βγήκε από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας, την οποία διοργάνωσε η Νότια Αχτίδα της ΚΟΑ, με κεντρικό ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ.

«Οι ευρωεκλογές στις 7 Ιούνη, τόνισε ο ομιλητής, αποτελούν μια γενικευμένη πολιτική αναμέτρηση. Δίνεται η δυνατότητα στον ελληνικό λαό, στους εργαζόμενους, στους νέους, στις γυναίκες, στα λαϊκά στρώματα με την ψήφο τους στο ΚΚΕ να στείλουν ένα καθαρό και χωρίς παρερμηνείες μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις. Μήνυμα στην ΕΕ που η ίδια και οι αποφάσεις της είναι υπεύθυνοι για την όλο και μεγαλύτερη χειροτέρευση της ζωής των εργαζομένων. Μήνυμα στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και στους Οικολόγους, που αποδέχθηκαν και αποδέχονται την ΕΕ σαν μονόδρομο για τους λαούς. Είπαν πολλά ψέμματα στο λαό όλα αυτά τα χρόνια, για το χαρακτήρα της ΕΕ, για την πολιτική της και το χειρότερο είναι ότι συνεχίζουν να τον κοροϊδεύουν και σήμερα, λέγοντας ότι αυτή η λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου μπορεί να μετατραπεί σε φιλολαϊκή και προοδευτική».

Συνεχίζοντας ο Θ. Παφίλης σημείωσε: «Η πιο καλή, η πιο αποτελεσματική ψήφος διαμαρτυρίας, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς σε όλα με το ΚΚΕ, είναι η κόκκινη ψήφος στο ΚΚΕ, που θα πει, φθάνει πια, τώρα ΚΚΕ, γιατί είπε την αλήθεια, γιατί αγωνίστηκε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα ΚΚΕ, είναι η ώρα της αντεπίθεσης του λαού. Είναι η ώρα της ανασύνταξης του λαού για να αντιμετωπίσει τα νέα μέτρα που έρχονται. Να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του. Να σταματήσει πια ο λαός να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για το πόσο θα χάσει. Να βάλει πλώρη για να διεκδικήσει τελικά τον πλούτο που παράγει και που τον κλέβει το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του. Να πει φθάνει, σας μάθαμε, δε σας ακούμε, δε σας πιστεύουμε, μας είπατε ψέματα, μας ξαναλέτε ψέματα. Γι' αυτό τώρα ΚΚΕ. Τέρμα στα πλαστά και ψεύτικα διλήμματα. Ανοίγουμε το δικό μας δρόμο».


Αναφερόμενος ο Θ. Παφίλης στη χρήση από τον Γ. Παπανδρέου της φράσης «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», επισήμανε: «Το ΠΑΣΟΚ σήμερα μπροστά στη γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση ακόμα και το σοσιαλισμό επικαλείται. Βγήκε ο κύριος Παπανδρέου και είπε ότι το δίλημμα της εποχής είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Υπάρχουν δύο θέματα: Το πρώτο είναι τι σοσιαλισμό εννοεί και το δεύτερο ποιος το είπε το "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα". Το είπε ο Μαρξ παλιά και το επανέλαβαν η Ρόζα Λούξεμπουργκ και ο Καρλ Λίμπκνεχτ. Ποιος όμως εκτέλεσε την Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Καρλ Λίμπκνεχτ στο Βερολίνο μετά την επανάσταση; Οι σοσιαλδημοκράτες. Οι φίλοι του κυρίου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί τους σκότωσαν και τώρα παίρνουν τα λόγια τους, δανεισμένα από τον τάφο τους, για να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Αν μη τι άλλο είναι ασέβεια προς την ιστορία και αποτελεί πρόκληση στην κοινή λογική να ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ ότι έχει διαφορετική πολιτική από τη ΝΔ. Σαν κυβέρνηση είχε εφαρμόσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ