Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Με συσκέψεις και συγκεντρώσεις για να μη χαθεί ούτε μία ψήφος

Με προγραμματισμό των πρώτων συσκέψεων και το πλατύτερο δυνατό άνοιγμα μέχρι την εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών και στόχο να μη χαθεί «ούτε μισή ψήφος» για να βγει το ΚΚΕ όσο το δυνατό πιο ενισχυμένο, οι Επιτροπές Ετεροδημοτών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, έχουν ήδη ριχτεί στη μάχη.

Για την περιοχή της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, ο πήχης είναι ήδη πολύ ψηλά και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι πρώτες συσκέψεις. Αλλά και για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, από την άλλη, στόχος είναι να μην υπάρξει ούτε ένας νεολαίος, εργαζόμενος, μόνιμος κάτοικος της Αθήνας, που να μην ψηφίσει, σπάζοντας στην πράξη η αποχή.

Με στόχο ο μεγάλος όγκος των φοιτητών που βρίσκονται στην Αθήνα και ψηφίζουν στις περιοχές της Αν. Στερεάς και της Εύβοιας να πάει στον τόπο καταγωγής του και να ψηφίσει ΚΚΕ, έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη η Επιτροπή Ετεροδημοτών, όπως μας λέει ο υπεύθυνος Ορέστης Παπαγιαννόπουλος. Αλλωστε, ειδικά οι φοιτητές και οι σπουδαστές, που ψηφίζουν σ' αυτές τις περιοχές, είναι πάρα πολλοί. «Στόχος μας είναι να "σπάσουμε", ιδιαίτερα στη νέα γενιά, σ' αυτούς που για πρώτη φορά ψηφίζουν, τη λογική της "χαλαρής ψήφου", που σήμερα εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο», τονίζει.

Πέρα, όμως, απ' τη νεολαία, στοχεύουν και σε όλους τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που, αν και μένουν μόνιμα στην πρωτεύουσα δεν ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Αθήνα. Χαρακτηριστική είναι η δουλειά που γίνεται στο νομό Φωκίδας. Οπως μας εξηγούν τα μέλη της Επιτροπής Ετεροδημοτών, ήδη έρχονται σε επαφή με τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος που είχαν πάρει στις προηγούμενες εκλογές τα ψηφοδέλτια του Κόμματος, προκειμένου να προχωρήσουν στις πρώτες συσκέψεις και συγκεντρώσεις, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την μάχη, ώστε να μη χαθεί καμιά ψήφος. Αλλά, και στην περιοχή της Βοιωτίας, οι συσκέψεις αναμένεται ν' αρχίσουν μέσα στην επόμενη βδομάδα.

Η κατάσταση, είναι διαφορετική στη Δυτική Μακεδονία. Οπως μας εξηγεί ο Δημήτρης Θεοχάρης, υπεύθυνος της Επιτροπής Ετεροδημοτών της περιοχής, η δυσκολία μετακίνησης στην περιοχή βάζει και αυξημένα καθήκοντα στην Επιτροπή. «Το βασικό είναι να πείσουμε τους εργαζόμενους, τους νεολαίους, που ψηφίζουν στην περιοχή, για ποιους λόγους θα πρέπει να πάνε να ψηφίσουν», σημειώνει ο Δ. Θεοχάρης. Το γεγονός αυτό, όμως, απ' την άλλη, δίνει τη δυνατότητα - όπως επισημαίνει - να αναπτύξουν το σύνολο της πολιτικής του Κόμματος για την ΕΕ, για την πολιτική των άλλων κομμάτων, αλλά και για τον ίδιο τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, ως ένωση των μονοπωλίων.

Ηδη, προγραμματίζεται μια πρώτη γενική σύσκεψη των ετεροδημοτών της περιοχής, ενώ ξεκινούν και τη δουλειά οι Επιτροπές ανά νομό, με στόχο να συντονιστεί η προσπάθεια. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην αξιοποίηση της Επιστολής Ετεροδημοτών της ΚΕ του ΚΚΕ, που θα πάει όσο το δυνατό πιο πλατιά, μαζί με συζητήσεις και συσκέψεις, σπίτι το σπίτι.

Συσκέψεις ετεροδημοτών

Τις επόμενες μέρες πραγματοποιούνται οι εξής συσκέψεις ετεροδημοτών:

  • Αύριο, 22/5, στις 8.30 το απόγευμα στην Ανω Κυψέλη, στο καφενείο «Το Ηπειρώτικο», σύσκεψη Ηπειρωτών.
  • Τη Δευτέρα 25/5, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Λογιστών (Κανιγγος 27, 5ος όροφος) εκδήλωση - συζήτηση Αιτωλοακαρνάνων, με θέμα «Ευρωεκλογές 2009 - αναγκαιότητα ισχυροποίησης του ΚΚΕ».
  • Τη Δευτέρα 25/5, στις 7 το απόγευμα στο Εκλογικό Κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου) συγκέντρωση Κερκυραίων.
  • Την Τρίτη 26/5, στις 7 το απόγευμα στο Εκλογικό Κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου) συγκέντρωση Πελοποννησίων.
  • Την Τρίτη 26/5, στις 8 το απόγευμα, στο καφενείο στην οδό Αγίας Τριάδας 20 στο Περιστέρι σύσκεψη Μυτηλινιών.
  • Την Τετάρτη 27/5, στις 7 το απόγευμα, στο Εκλογικό Κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου) σύσκεψη Τρικαλινών.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ