Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με αντιπροσωπεία του Κόμματος Εργατών της ΛΔ της Κορέας

Η Αλέκα Παπαρήγα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό με αντιπροσωπεία του Κόμματος Εργατών από τη ΛΔ της Κορέας, με επικεφαλής τον Κιμ Ταε Γιουνγκ, υφυπουργό και αναπληρωτή υπεύθυνο για τις διεθνείς σχέσεις του κόμματος.

Στη διάρκεια των συζητήσεων η αντιπροσωπεία από τη ΛΔ Κορέας ευχαρίστησε για τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων και για τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα της ΛΔ Κορέας για ανεξαρτησία, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό.

Υπογράμμισε, επίσης, τη μεγάλη εκτίμησή της για τη συνεισφορά του ΚΚΕ στο διεθνές κομμουνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του Κόμματος Εργατών αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών, οι οποίες μετά από μια πορεία εξομάλυνσης βρίσκονται και πάλι σε φάση όξυνσης ως συνέπεια των επεμβάσεων των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Η αντιπροσωπεία διαβεβαίωσε ότι η ΛΔ Κορέας δε θα παραιτηθεί από την πορεία της και θα επιμείνει σε μια πολιτική ειρήνης, φιλίας και ανεξαρτησίας, ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Επίσης, ενημέρωσε για τις προσπάθειες στους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης, του βιοτικού επιπέδου, της υγείας και άλλους που γίνονται στη χώρα ενόψει και των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΛΔ Κορέας.

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμβάλει στη διεθνή αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της ΛΔ Κορέας και ενημέρωσε σχετικά με τη δουλειά του Κόμματος στα ζητήματα του σοσιαλισμού, του ευρωπαϊκού και διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Προσκάλεσε αντιπροσωπεία του Κόμματος Εργατών της ΛΔ Κορέας να πάρει μέρος στο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ και στο 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Στην αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ συμμετείχαν ακόμα ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ και ο Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ