Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΕ
Ασφυκτικότερος ο κλοιός στους οικονομικούς μετανάστες

Ασφυκτικότερος μέχρι... πνιγμού, γίνεται, πλέον, ο κλοιός για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στις χώρες - μέλη της ΕΕ. Χτες οι υπουργοί Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης των κρατών της Ενωσης αποφάσισαν την υιοθέτηση κοινών κανονισμών για τους αλλοδαπούς που οι Αρχές εκτιμούν πως έχουν εισέλθει παράνομα σε χώρα - μέλος.

Στο εξής οι εξαθλιωμένοι των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της παγκοσμιοποίησης που καταφεύγουν στην Ευρώπη των «27» και θεωρούνται παράνομοι, θα κρατούνται μέχρι και 18 μήνες. Αν, δε, «συνεργαστούν» με τις Αρχές, ίσως και να μην απελαύνονται. Με τον τρόπο αυτό τα κατασταλτικά κρατικά όργανα θα έχουν την... αβάντα να θέτουν σε κράτηση περισσότερους μετανάστες και να διώχνουν όσους και όποτε επιθυμούν έξω από τα σύνορα της ΕΕ. Μαζί με το μέτρο αυτό οι αλλοδαποί θα αντιμετωπίζουν ως «ποινή» την πενταετή απαγόρευση της πρόσβασής τους σε χώρα - μέλος.

Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια της οδηγίας 83 με την οποία κάθε αλλοδαπός πρόσφυγας ελέγχεται μόνιμα μήπως παραβιάζει τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, ενώ εξαφανίζει την επικουρική προστασία, αλλά και της οδηγίας 86 η οποία προβλέπει περιορισμούς στην άσκηση του δικαιώματος των προσφυγών στην οικογενειακή ζωή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2004 μέχρι τις αρχές του 2008, περισσότεροι από 330.000 αλλοδαποί που πέρασαν χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στη χώρα μας συνελήφθησαν από τις Αρχές. Το 2007 ήταν 112.000, αποφασίστηκαν 57.000 απελάσεις και υλοποιήθηκαν οι 17.000. Οι υπόλοιπες ήταν σε «εκκρεμότητα», με αποτέλεσμα οι μετανάστες να βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση διωγμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ