Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ

Το ΙΓΜΕ επισημαίνει τους κινδύνους από τη χωματερή στη Λευκίμμη Κέρκυρας

Συγκέντρωση καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού - τα αποτελέσματα της οποίας εκφράστηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, όπου το δικαίωμα των κατοίκων για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, ο αγώνας για να μην μετατραπεί ο τόπος τους σε μια σύγχρονη χωματερή, δέχτηκαν βάρβαρη δολοφονική επίθεση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας 43χρονης γυναίκας - πραγματοποιεί η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαρόκο.

«Η βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας δείχνει το αυταρχικό και αποτρόπαιο πρόσωπο της καταστολής των λαϊκών αγώνων. Από κοινού ΜΑΤ και εισαγγελέας έδρασαν ως μηχανισμός επιβολής της αντιλαϊκής - αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής, σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων της Λευκίμμης», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Απέναντι σε αυτό τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία από τους μηχανισμούς καταστολής που εκδηλώνονται σε όλα τα μέτωπα πάλης, σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ χτες από τις αντίστοιχες του ΠΑΣΟΚ, για να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή τους πολιτική, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία του νησιού να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών» στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Χτες οι κάτοικοι της Λευκίμμης προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με συμπέρασμα της έκθεσης του ΙΓΜΕ, υπάρχει ενδεχόμενο διατροφικής μόλυνσης από καλλιέργειες που αρδεύονται από πηγάδια τα οποία επικοινωνούν περιμετρικά με το χώρο εκσκαφής - κατασκευής του ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη περιοχή. «Οποιαδήποτε ποιοτική επιβάρυνση των υπόγειων νερών στο χώρο των εκσκαφών θα επιβαρύνει και την ποιότητα των υπογείων νερών στα πηγάδια και είναι πιθανό να περάσει και στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα μέσω των αρδεύσεων των καλλιεργειών στην περιοχή», σημειώνεται, αποδεικνύοντας έτσι την προχειρότητα και την επικινδυνότητα κατασκευής ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ