Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενιαίο σχέδιο για τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ως κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Αλέκα Παπαρήγα: Η λαϊκή εξουσία μπορεί σε ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως το νερό, να διαμορφώνει τιμές και κάτω από το «κόστος» ή να τις παρέχει και δωρεάν

  • Για τη διαχείριση του νερού, για καθαρό και φτηνό νερό, για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της ύδρευσης, την ευθύνη την έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, η εκάστοτε κυρίαρχη πολιτική. Το ΚΚΕ προβάλλει την ανάγκη για ενιαίο πανελλαδικό σχέδιο διαχείρισης του νερού, με ευθύνη του κράτους. Βεβαίως, στα πλαίσια του ενιαίου σχεδίου θα υπάρχει διάρθρωση περιφερειακή, τοπική, για να αντιμετωπίζουν τις υπαρκτές ιδιαιτερότητες από περιοχή σε περιοχή.
  • Το νερό δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Σύμφωνα με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας θα υπάρχει πολιτική τιμών σε όφελος του λαού. Η λαϊκή εξουσία μπορεί σε ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες να διαμορφώνει τιμές και κάτω από το «κόστος». Κοινωνική ισότητα σημαίνει είτε δωρεάν το νερό ή με ένα πολύ μικρό «κόστος». Ο εργαζόμενος παράγει, άρα πέρα από το μισθό, θα του επιστρέφεται ένα μέρος του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου με τη μορφή είτε δωρεάν ή πολύ φθηνών υπηρεσιών.

ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ