Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Τα «Λιπάσματα» χώρος πρασίνου και αναψυχής για το λαό και τη νεολαία

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των κομμουνιστών της περιοχής

«Ούτε μια σπιθαμή γης στους ιδιώτες - Τα "Λιπάσματα" χώρος πρασίνου και αναψυχής για το λαό και τη νεολαία». Με αυτό το σύνθημα οι κάτοικοι της Δραπετσώνας και των γύρω δήμων συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν χτες το απόγευμα η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών, η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα και η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών.

Οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 7 μ.μ. στο τρίγωνο Ευφραιμίδη και από κει ξεκίνησαν πορεία προς την έκταση του πρώην εργοστασίου «Λιπασμάτων».

Τις τεράστιες ευθύνες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων, αλλά και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου Πόλης της ΚΟΠ, και κάλεσε τους συγκεντρωμένους με τον αγώνα τους να αντισταθούν σ' αυτή την πολιτική. Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η Ελπίδα Παντελάκη γραμματέας της ΚΟΠ, η Βέρα Νικολαΐδου βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, ο Νίκος Μπεάζογλου επικεφαλής της «Προοδευτικής Δημοκρατικής Κίνησης Δραπετσώνας» και οι Δημήτρης Μουρίκης και Σοφία Θωμάρεη, δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΑΣ Κερατσινίου.

Την περιοχή των «Λιπασμάτων», έκτασης 650 στρεμμάτων, σήμερα εκμεταλλεύονται η Εθνική Τράπεζα Ελλάδας, ο ΟΛΠ, η MOBIL-BP και η ΑΓΕΤ. Ηδη όμως τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ την έχουν βάλει στο δρόμο της τσιμεντοποίησης και της εμπορευματοποίησης, μαζί βέβαια με τις δυνάμεις τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σχεδιάζοντας στο χώρο τη δημιουργία εμποροναυτιλιακού κέντρου και άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων.

Το ΚΚΕ και οι δημοτικές παρατάξεις που στηρίζει στους γύρω δήμους έχει εδώ και χρόνια παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση ώστε η περιοχή αυτή να αναπλαστεί προς όφελος των κατοίκων όλης της ευρύτερης περιοχής.

Πιο αναλυτικά, η πρόταση περιλαμβάνει:

-- Θαλάσσια μετόπη: Ελεύθερη πρόσβαση και αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης μαζί με τους όρμους, από το μόλο Κράκαρη μέχρι το νέο μόλο Δραπετσώνας, έκταση που φτάνει τα 94 στρέμματα.

-- Κατασκευή Νοσοκομείου Παίδων.

-- Δημιουργία πράσινου επιπέδου πόλης. Δημιουργία Δημοτικού Ανοιχτού Αθλητικού Κέντρου.

-- Δημιουργία χώρων πολιτισμού, με παράλληλη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης της περιοχής και ανάδειξη της σύγχρονης και αρχαίας ιστορίας.

-- Μουσείο Σύγχρονης Βιομηχανικής Ιστορίας ή άλλης δραστηριότητας, διατήρηση και αξιοποίηση κτισμάτων με αρχιτεκτονική και ιστορική αξία, ανάδειξη των νεότερων και αρχαιολογικών μνημείων.

-- Κυκλοφοριακή και συγκοινωνιακή μελέτη και κατασκευή δικτύου σταθερής τροχιάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά να συζητηθούν οι εξελίξεις στα «Λιπάσματα Δραπετσώνας»(2019-10-25 00:00:00.0)
Ζεστό χρήμα στην Εθνική Τράπεζα για τα «Λιπάσματα»(2019-03-15 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τη ρύπανση από τα καζάνια που «πνίγουν» όλο τον Πειραιά(2018-05-04 00:00:00.0)
Διεκδικεί την ανάκληση της άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών από το χώρο των πρώην «Λιπασμάτων»(2017-09-23 00:00:00.0)
Σχέδια για την ενίσχυση των πολυεθνικών(2011-01-29 00:00:00.0)
Να ολοκληρωθούν τα έργα εξυγίανσης στη χωματερή Σχιστού(2009-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ