Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ στο πλευρό του πακιστανικού λαού

Συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με Πακιστανούς νομικούς και εκπροσώπους της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των δικηγορικών συλλόγων και των δικαστικών του Πακιστάν είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στον Περισσό, προκειμένου να ενημερωθεί για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και τις εξελίξεις μετά τις τελευταίες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, αλλά και την καθαίρεση με πραξικοπηματικές ενέργειες, από το καθεστώς του Περβέζ Μουσάραφ, όσων δικαστών αντιτίθενται στην πολιτική του, ζητώντας αποκατάσταση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και ελευθεριών του πακιστανικού λαού.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντηση ανέφερε: «Συναντηθήκαμε με αντιπροσωπεία των δικηγορικών συλλόγων και των δικαστών του Πακιστάν, που βρίσκονται στην Ελλάδα προσκεκλημένοι του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Αφού τους ακούσαμε, εκφράσαμε την πλήρη συμπαράστασή μας στο αίτημα που υπάρχει σήμερα στη χώρα και που δεν εκφράζεται, όπως πιστεύουμε, από δικαστές και δικηγόρους, αλλά ευρύτερα από το λαό, για την επάνοδο στη θέση τους των διωγμένων πολιτικά δικαστών, αλλά και τη διερεύνηση στο Πακιστάν χιλιάδων ανθρώπων που χάθηκαν στις συνθήκες της χούντας του Μουσάραφ. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε στο Εθνικό Κοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να υπάρξει ευρύτερη πολιτική στήριξη στο λαό του Πακιστάν, στο δημοκρατικό κίνημα της χώρας, για την αποκατάσταση των αδικιών που το καθεστώς Μουσάραφ έχει κάνει. Θα επιδιώξουμε αν θέλετε και επίσκεψη στο Πακιστάν για να βρεθούμε αλληλέγγυοι στους ανθρώπους που συνεχίζουν να αγωνίζονται και μετά τις εκλογές που έγιναν στη χώρα αυτή».

Ο Χαμίντ Χαν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ανώτατου Δικηγορικού Συμβουλίου του Πακιστάν, ευχαρίστησε την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την αλληλεγγύη της και το ενδιαφέρον που δείχνει για τα προβλήματα του πακιστανικού λαού, ξεχωρίζοντας αυτή τη συνάντηση από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Υπογράμμισε τη σημασία της υπόσχεσης για αποστολή του Κόμματος στο Πακιστάν και την έγερση του θέματος στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συνέδεσε δε την επικράτηση της δικτατορίας του Π. Μουσάραφ με τις απαγωγές των χιλιάδων Πακιστανών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος ήταν οι εξαφανίσεις να παραμείνουν μυστικές και ανεξιχνίαστες, ζητώντας συνδρομή και σε αυτό το θέμα.

Ο Μοχάμεντ Ασλάμ Σιντού, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Πουντζάμπ, ευχαρίστησε και αυτός το ΚΚΕ για τη στήριξη και ζήτησε αποκατάσταση της έννομης τάξης στο Πακιστάν, με πτώση της χούντας και επιστροφή των αποπεμφθέντων δικαστών στις θέσεις τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναζητεί στηρίγματα ο Μουσάραφ(2008-01-23 00:00:00.0)
Καταγγελία για προπηλακισμούς του πρέσβη(2006-04-19 00:00:00.0)
Αναζωπύρωση του πολέμου(2006-03-09 00:00:00.0)
Διπλωματικές μανούβρες, ενώ τα πυροβόλα βάλλουν...(2002-06-06 00:00:00.0)
Στο αίμα πνίγεται η προσπάθεια «αποκλιμάκωσης»(2002-01-23 00:00:00.0)
Αυξάνονται οι πιέσεις για συνάντηση κορυφής(2002-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ