Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποπροσανατολίζουν και νομιμοποιούν την κυβερνητική πολιτική

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Συνόδου των Πρυτάνεων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του επισημαίνει:

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την προώθηση των αντιδραστικών μέτρων στην Παιδεία σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των βιομηχάνων, επιδιώκοντας να τα νομιμοποιήσει στη συνείδηση του λαού, οι διοικήσεις των πανεπιστημίων, με όσα ισχυρίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου, αποπροσανατολίζουν. Κρύβουν τόσο τους πραγματικούς ενόχους για την κατάσταση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όσο και τη διέξοδο από αυτή.

Οι πανεπιστημιακοί έχουν την υποχρέωση να καταγγείλουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στις σχολές, τις κατά παραγγελία έρευνες από τις πολυεθνικές και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Οι πρυτάνεις με τη στάση και τις θέσεις τους νομιμοποιούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Τα τελευταία γεγονότα στα ιδρύματα και οι τυχοδιωκτισμοί έχουν και ονοματεπώνυμο και στόχο. Οι γενικές καταγγελίες κατά της βίας, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη μαζική συλλογική δράση και κινητοποίηση με τέτοιες ενέργειες, αξιοποιούνται από την κυβέρνηση, ώστε να συκοφαντηθεί η πάλη του φοιτητικού κινήματος, η απειθαρχία στον αντιδραστικό νόμο.

Την ευθύνη για τα οξυμένα προβλήματα στην Παιδεία έχουν πρώτα και κύρια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ολα αυτά τα χρόνια συναινετικά στηρίζουν και υλοποιούν την επιχειρηματική δραστηριότητα στα ιδρύματα, την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία τους, την πλήρη υποταγή τους στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων. Ανεύθυνος δεν είναι και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που σταθερά υποστηρίζει τον "ευρωμονόδρομο".

Το ΚΚΕ όπως από την αρχή είχε ταχθεί ξεκάθαρα ενάντια στη στρατηγική της ΕΕ, το Μάαστριχτ, την Μπολόνια, έτσι και τώρα καλεί το λαό και τη νεολαία να απορρίψει τη συναίνεση, να αντιπαλέψει την προσαρμογή της Παιδείας στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Καλεί όλους εκείνους τους πανεπιστημιακούς που θέλουν η επιστήμη και οι επιστήμονες να κατακτήσουν τον κοινωνικό τους ρόλο στον αντίποδα των μονοπωλιακών σχεδιασμών, να αντισταθούν στα κυβερνητικά μέτρα. Να συσπειρωθούν με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και να αγωνιστούν για Ενιαία Λαϊκή Παιδεία, αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ