Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ολα ωραία και καλά για την κυβέρνηση!

Να δοθεί τέλος στον εμπαιγμό των κατοίκων, απαίτησε το ΚΚΕ στη Βουλή, στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει για τα προβλήματα της περιοχής

Περιφρόνηση προς τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη, που αγωνίζονται για την υγεία τους και το δικαίωμα στη δουλειά, δείχνει η κυβέρνηση, όπως φάνηκε από την απάντηση στη Βουλή του υφυπουργού Ανάπτυξης Σ. Καλαφάτη σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων κόντρα στην αδιαφορία της ΔΕΗ.

Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε - κόντρα στην πραγματικότητα που βιώνουν χρόνια τώρα οι κάτοικοι της περιοχής - ότι για τη λειτουργία του ατμοηλεκτρικού σταθμού στον Α. Δημήτριο προβλέπονται όλοι οι απαραίτητοι περιβαλλοντικοί όροι, όπως φίλτρα και συλλογή της ιπτάμενης τέφρας. Είπε, επίσης, ότι για τα ορυχεία προβλέπεται πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπλασης εδαφών με δεντροφυτεύσεις, ενώ ισχυρίστηκε ότι με βάση το νόμο για τις προσλήψεις προσωπικού αντιστοιχούν στο νομό Κοζάνης 106 θέσεις, από τις οποίες οι 94 στους κατοίκους του Α. Δημητρίου και του Ρυακίου. Ο Σ. Καλαφάτης δεν παρέλειψε να στραφεί κατά των κινητοποιήσεων των κατοίκων, λέγοντας ότι δεν μπορεί «μια ομάδα» να εμποδίζει την ομαλή τροφοδοσία με ρεύμα, ενώ δικαιολόγησε την ποινικοποίηση του αγώνα τους λέγοντας ότι η άσκηση ποινικής δίωξης έγινε μετά από επεισόδια «εις βάρος αστυνομικών και την πυρπόληση αστυνομικών οχημάτων».

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν βαρεθεί τα «θα» των αρμοδίων όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε στην παρέμβασή του ο Ν. Γκατζής καταγγέλλοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής ζουν σε ένα μεγάλο θάλαμο αερίων και θερίζονται από πνευμονοπάθειες, άσθμα και καρκινοπάθειες. «Σας καταλογίζουμε εγκληματική αδιαφορία», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι είναι τέτοια η μόλυνση που κανένας δεν μπορεί να φάει τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, γιατί αυτά έχουν μολυνθεί από τα εργοστάσια της ΔΕΗ. Ενδεικτικό της κατάστασης, συνέχισε, είναι και το γεγονός ότι με το παραμικρό αεράκι σηκώνεται σκόνη η οποία καλύπτει όλη την περιοχή.

Πρέπει να δοθεί τέλος στον εμπαιγμό των κατοίκων, είπε ο Ν. Γκατζής και όχι να τους τρομοκρατεί η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ και τις ποινικές διώξεις. Σχετικά με τις προσλήψεις στη ΔΕΗ, είπε ότι παρά τις υποσχέσεις όλων των προηγούμενων υπουργών δεν έχει γίνει τίποτα και είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 700 εργαζόμενους μόνο οι 12 είναι κάτοικοι της περιοχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στόχος η τρομοκράτηση των κατοίκων(2009-06-18 00:00:00.0)
«Θάβουν» τον οικισμό της Ποντοκώμης(2009-02-03 00:00:00.0)
«Κύμα» αλληλεγγύης στους κατοίκους που διώκονται(2008-12-03 00:00:00.0)
Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων για τη ρύπανση της ΔΕΗ(2008-06-06 00:00:00.0)
Ανάλγητη η πολιτική της ΔΕΗ απέναντι στους κατοίκους της περιοχής(2000-06-08 00:00:00.0)
Δεν αντέχουν θόρυβο και τέφρα(1996-07-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ