Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλητική δήλωση από το ΥΠΕΞ για την Κούβα

Να προσαρμοστεί τάχιστα με την αμερικανική θέση σύμφωνα με την οποία «παραβιάζονται τα ατομικά δικαιώματα στην Κούβα» έσπευσε χτες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Eξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος. Είπε ότι «η ευαισθησία της Ελλάδας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας έκφρασης είναι γνωστή. Η Ελλάδα μετέχει εποικοδομητικά στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής όσον αφορά την Κούβα. Θυμίζω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του 2007 είχε εκφράσει, μεταξύ άλλων, τη λύπη του για το ότι η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν έχει ουσιωδώς μεταβληθεί στη χώρα αυτή και για το γεγονός ότι η κουβανική κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται στους πολίτες της διεθνώς αναγνωρισμένα αστικά, πολιτικά και οικονομικά δικαιώματα και ελευθερίες».

Αφορμή γι' αυτή την κατάπτυστη δήλωση στάθηκε ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος μετέφερε τη δυσαρέσκεια «Aμερικανού γερουσιαστή, που εμφανίζεται ενοχλημένος για τη στάση της Αθήνας στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κουβανική κυβέρνηση».

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος ψέλλισε όπως και η ΕΕ τα περί «πολιτικών κρατουμένων», δηλαδή όλους αυτούς τους έμμισθους από την αμερικανική κυβέρνηση αντεπαναστάτες και τα γνωστά φληναφήματα περί «ανελευθερίας της έκφρασης», επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την ευθυγράμμιση της κυβέρνησης της ΝΔ με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ