Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εριξαν τα παράνομα κάγκελα στο Πεδίον του Αρεως

Χτες το πρωί, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ γκρέμισαν τα κάγκελα που περιφράσσουν τις παράνομες εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου

Την πραγματική ουσία της Παγκόσμιας Μέρας του Περιβάλλοντος ανέδειξαν χτες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με το συμβολικό αποκλεισμό και το ξήλωμα της παράνομης περίφραξης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου (ΠΓΣ) - ιδιοκτησίας του μεγαλοεπιχειρηματία Μ. Κυριακού - στο Πεδίον του Αρεως.

Λίγο μετά τις 6.30 το πρωί, εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, συγκεντρώθηκαν στην οδό Μαυροματαίων, μπροστά από τις παράνομες εγκαταστάσεις του ΠΓΣ. Κόκκινες σημαίες ανεμίζουν στο χώρο και τα συνθήματα δίνουν τον τόνο: «Εξω απ' τα πάρκα οι κεφαλαιοκράτες, τα πάρκα ανήκουν στους εργάτες», «Το Πάρκο ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό».

Αμέσως, αρχίζει το ξήλωμα της περίφραξης με την οποία έχει «περιβληθεί» ο καταπατημένος χώρος των πέντε στρεμμάτων του Πεδίου του Αρεως. Τα πανό ενημερώνουν τους κατοίκους της περιοχής: «Το πάρκο είναι του λαού δεν είναι τσιφλίκι του Κυριακού» και «Εξω ο Κυριακού από τους ελεύθερους χώρους - Το Πεδίο του Αρεως στο λαό». Δεν πέρασε πολλή ώρα μέχρι να πέσει η περίφραξη και να υπάρχει και πάλι - όπως πρέπει - ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο.

Η πράξη αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία, αφού, αν και υπάρχουν πέντε αποφάσεις της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων υπέρ της κατεδάφισης των αυθαιρέτων του ΠΓΣ, διαχρονικά οι διοικήσεις του Δήμου Αθηναίων, οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η Υπερνομαρχία, που έχει τη διαχείριση του χώρου, δεν έχουν πράξει απολύτως τίποτα. Η περίπτωση του Πεδίου του Αρεως, πάντως, είναι ενδεικτική του τρόπου που, στους ελεύθερους χώρους, φυτεύει ...τσιμέντο. Αν και ο ΠΓΣ είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος κοινόχρηστων αθλητικών εγκαταστάσεων, εντούτοις το 1998 αρχίζει η κατασκευή αυθαίρετων εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα την καταπάτηση των πέντε στρεμμάτων στο Πεδίον του Αρεως.


Η δυναμική και συμβολική αυτή ενέργεια της ΚΟΑ ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΚΚΕ για την Ημέρα του Περιβάλλοντος, σημειώνοντας ότι αυτός ο αγώνας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, όχι μόνο στις 5 Ιούνη, αλλά όλο το χρόνο.

«Η σημερινή πράξη συμβολίζει ότι οι ελεύθεροι χώροι, οι ακτές, οι παραλίες, τα πάρκα πρέπει να είναι ελεύθερα για το λαό. Το κόψιμο, λοιπόν, αυτού του φράχτη, που έχει βάλει ο Κυριακού, ακριβώς αυτό συμβολίζει: Οτι, δηλαδή, αυτή η περιουσία ανήκει στο λαό, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Και μ' αυτή την πράξη, το ΚΚΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει την πάλη του για να επιστρέψει στο λαό η περιουσία που του ανήκει», σημείωσε με δήλωσή της, η Αλεξάνδρα Μπαλλού, νομαρχιακή σύμβουλος Αθήνας με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ).

Αμέσως μετά, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Ομόνοια, μέσω της οδού Πατησίων. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ