Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στα μουλωχτά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ «πρεμούρα», «βιασύνη» και λογική τού «να τελειώνουμε στα γρήγορα χωρίς να μας πάρουν χαμπάρι»!

Την Τετάρτη τα μεσάνυχτα (και χωρίς πολλή πολλή διαφήμιση) ετοιμάζονται οι κυβερνώντες (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) να ψηφίσουν στη Βουλή την Ευρωσυνθήκη.

Οσο λιγότερα μάθει ο κόσμος, όσο λιγότερο ασχοληθεί, τόσο το καλύτερο. Τι κι αν το δικό του μέλλον θα επηρεαστεί; Ούτε καν τους απασχολεί.

Για δημοψήφισμα, ούτε λόγος φυσικά. Το έχουν απορρίψει δεκάδες φορές μετά βδελυγμίας.

Θέλουν, βλέπετε, να μας παρουσιάσουν ως φανατικούς και πρόθυμους Ευρωπαίους, έτοιμους για μια ...νέα «μεγάλη πατρίδα», όπως λέει και η Ντ. Μπακογιάννη.

Οπότε, αφού είμαστε τέτοιοι, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δημοψήφισμα. Πόσο δε μάλλον να καταψηφίσουμε την Ευρωσυνθήκη αφού ενημερωθούμε γι' αυτήν.

Αυτή η τελευταία εκδοχή είναι πραγματικά ο εφιάλτης τους. Το σκέφτονται και τρελαίνονται.

Μάλιστα - όπως είπε κι η Λ. Κανέλλη χτες στη Βουλή - η ημερομηνία ψήφισης της Συνθήκης στην Ελλάδα ορίστηκε λίγες ώρες πριν από το δημοψήφισμα που θα γίνει για το θέμα στην Ιρλανδία.

Προφανώς ...δε μας νοιάζει το εκεί αποτέλεσμα. Περίεργο για μια χώρα που διαθέτει πρωθυπουργό, ο οποίος κάθε λίγο και λιγάκι μας μιλάει για το «ιρλανδικό θαύμα».

ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ο Γ. Σουφλιάς ότι «δεν υπάρχουν αυθαίρετα στην Πάρνηθα», θεωρεί ότι υπήρξε έστω ένας Ελληνας πολίτης που τον πίστεψε;

Αν η απάντηση είναι θετική, τότε ο χαρακτηρισμός που του έχει αποδοθεί ως «έξυπνου πολιτικού» ελέγχεται.

Εκτός πια κι αν είναι ...πολύ «έξυπνος πολιτικός». Γιατί τα αυθαίρετα είναι παράνομα χτίσματα την ίδια ώρα που στην Πάρνηθα (όπως και σε κάθε δασική έκταση) μπορούν ωραιότατα να υπάρξουν ...νόμιμα «αυθαίρετα».


Γρηγοριάδης Κώστας

Γιατί όλοι έχουμε καταλάβει πού το πάνε. Η εμπορευματοποίηση και «αξιοποίηση» της γης από επιχειρηματίες και μεγαλοσχήμονες είναι το πρώτο τους μέλημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ