Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Χορηγός συνεδρίου που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ!

Χορηγός του παγκόσμιου συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ, στα τέλη Ιούνη, στην Αθήνα, θα είναι η Νομαρχία Αθηνών, εγκαινιάζοντας φαίνεται, ένα νέο τρόπο «αξιοποίησης» των χρημάτων που προορίζονται για έργα και υπηρεσίες προς τους εργαζόμενους.

Το νομαρχιακό συμβούλιο, με μπροστάρη τον νομάρχη, Γ. Σγουρό, προχώρησε χτες στην απόφαση να χρηματοδοτήσει τις σχετικές εργασίες με το ποσό των 500.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί το έγγραφο αίτημα του ΠΑΣΟΚ προς τη Νομαρχία, να συνδράμει οικονομικώς με ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό που μειώθηκε στο μισό κατόπιν χλιαρών αντιδράσεων από συμβούλους της παράταξης της ΝΔ, οι οποίοι επίσης είδαν... διάκριση για τη χώρα και για τον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τη συμμετοχή της σε αυτή την απαράδεκτη πρόκληση.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της Αλ. Μπαλού, εκ μέρους της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) ότι η Αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία δουλειά να χρηματοδοτεί μια τέτοια διαδικασία για κανένα κόμμα, ούτε μπορεί να δίνει ένα εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα του ελληνικού λαού που έχει ανάγκη από έργα. Η ίδια συμπλήρωσε, απαντώντας στις αιτιάσεις συμβούλων ότι το εν λόγω συνέδριο ενδιαφέρει τους εργαζόμενους λόγω της θεματολογίας του, ότι είναι άλλο πράγμα η πολιτική και άλλο η οργανωμένη μορφή της μέσα από τα κόμματα. «Τα κόμματα είναι μηχανισμοί με συγκεκριμένο ιδεολογικό περιεχόμενο», είπε, όπως άλλωστε και η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι ένωση κομμάτων.

Ο Γ. Σγουρός στη δευτερολογία του, ανήγαγε τη διοργάνωση του συνεδρίου και τη συμμετοχή της νομαρχίας σε... εθνικό θέμα που θα ωφελήσει την Ελλάδα. Ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσίασε μια εικόνα Ελλήνων διαποτισμένων από την... ανησυχία για τα προβλήματα της χώρας, να τρέχουν πίσω από τους ηγέτες που θα καταφτάσουν για το συνέδριο ώστε να «μας» στηρίξουν σε όλα τα επίπεδα, όπως στο θέμα της ονομασίας της FYROM που τονίστηκε ιδιαίτερα...

Αγνοούμε φαίνεται ότι οι μεγάλες δυνάμεις ενώνονται με βάση τα συμφέροντά τους, ήταν η τοποθέτηση της Αλ. Μπαλού.

Τελικώς με την ψήφο των συμβούλων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, του Ν. Αθανασίου (ΝΔ) και του Β. Παπαδόπουλου (ΛΑ.Ο.Σ.) αναδείχτηκε ως χορηγός του συνεδρίου η Νομαρχία. Οι σύμβουλοι της ΝΔ κατέθεσαν αντιπρόταση για 100.000 ευρώ που θα διατίθονταν στο στήσιμο περιπτέρου της Νομαρχίας, στο χώρο, ενώ ο Σπ. Λυκούδης (ΣΥΝ) δεν ήταν παρών στη συζήτηση και απείχε. Καταψήφισαν οι σύμβουλοι της ΝΑΣ, Αλ. Μπαλού, Κ. Μαρκέτης και Ηλ. Νικολόπουλος χαρακτηρίζοντας πρόκληση την εν λόγω απόφαση, η οποία μάλιστα ανοίγει κι ένα δρόμο για αντίστοιχες επιχορηγήσεις κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ